Workstation Seorang Pelajar Politeknik

*Gambar edit guna photoshop tak berapa nak lawa. 2 gambar cantum jadi satu. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kali ni Alan nak bercerita sedikit tentang workstation Alan selama menjadi pelajar di Politeknik. Sebenarnya dah lama nak post entri macam ni. Tapi Alan tak ada camera. So, sekaran

Baca Selanjutnya

Bermandi-mandi di Sungai Sedim

Fuhh ! penat, baru balik dari bermandi-manda di sungai Sedim, Baling, Kedah. Saje release tension sebab Final Exam lambat sangat nak habis. Gap sampai seminggu. Budak kos lain ramai yang dah balik boleh pergi jalan-jalan. Boleh makan masakan mak. Sedap! dah lama tak makan. Rindu kat mak! (mo

Baca Selanjutnya

Pengenalan Kepada Sony Ericsson Xperia X8 – Part 1

Dipendekkan cerita, sepuluh hari yang lepas Alan telah membeli telefon baru (Smartphone) iaitu Sony Ericcson Xperia X8. Ni adalah model lama. So, harga dia tak lah mahal sangat dan jatuh. Sekarang dalam RM500 ratus ke bawah dah boleh dapat rembat satu. Xperia x8 ni sesuai untuk orang yang meme

Baca Selanjutnya

Final Exam

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hari ni adalah hari terakhir untuk Alan mensiapkan diri bagi menduduki Final Exam esok. Esok merupakan hari yang bermakna kepada Alan selama mana study di Politeknik ni. Sem 1 yang banyak dugaannya. Macam-macam perkara yang Alan tempuhi. Ada yang manis dan

Baca Selanjutnya

Selamat Hari Raya Haji

Assalamualaikum. Esok merupakan Hari Raya Haji atau lebih dikenali sebagai Hari Raya Aidiladha. Pada tahun ini Alan dan adik-beradik yang lain akan beraya tanpa Mak Ayah kerana mereka menunaikan ibadah Haji di Mekah. Sedih sedikit tu terasa sejak awal lagi, masa menghantar mereka ke Kompleks Tab

Baca Selanjutnya

Oral Presentation

Assalamualaikum... Esok adalah hari yang sukar untuk Alan lalui kerana esok Alan akan present. Nak present apa pun tak tahu. Kepala otak ni tengah serabut gila. Damn betul ! Banyak sangat tekanannya. Tak tahu lah esok apa yang jadi. Yang pasti Alan mesti kena laluinya juga walaupun speaking tu t

Baca Selanjutnya

Esok Balik Raya Ke Kampung

Salam semua. Dah lama juga tak update blog ni. Banyak hal yang nak di'settlekan. Dugaan nak buat macam mane? Emm, redha je laa. Lagi pun sejak dah sambung study ni tak macam dulu. Kalau dulu selalu sangat mengadap laptop. Tapi sekarang, asal mengadap laptop jea buat assignment. Haish! Ni pun nasib b

Baca Selanjutnya

The Official Launch of Blog I’M Alan Coming Soon

Finally, dapat jugak beli domain ni dan installed wordpress. Sekarang masih lagi under construction. Banyak bende lagi yang kena buat. Nak edit themes, pictures, itu ini, macam-macam laa bende kena buat. Biasa laa blog baru kena ada perancangan sikit, baru best ann? Huhu... Nantikan pelancara

Baca Selanjutnya