Selera Makan

Dah 3 minggu alan macam ni. Rasa mual-mual je. Rasa macam nak muntah. Rasa nak makan tu ada. Tapi bila makan mulalah rasa nak muntah. Tak ada selera betul nak makan. Makan sikit je pon nak muntah jugak rasa. Makan muntah jugak. Huhu Kata orang alan semakin kurus. Betul laa tu kot. Dah laa kurus.

Baca Selanjutnya

Hari Pertama Kerja

Assalamualaikum.. Hari ini adalah hari pertama Alan kerja. Sebenarnya bukan kerja tapi praktikal atau Latihan Industri. Tak kisah laa, Boleh je kalau nak panggil dah mula kerja. Kerja apa pon tak kisah. Asalkan halal dan bermanfaat. Itu yang paling penting. Alan kerja kat Berlateh Constructi

Baca Selanjutnya

Pencukur Elektrik

Beberapa hari yang lalu Alan telah membeli pencukur elektrik yang boleh dicas semula. Harga tak berapa mahal sangat berbanding jenama lain yang berharga around seratus tetapi yang Alan beli ni Harga dia RM39.90 sahaja. Boleh di dapati di pasaraya Tesco berhampiran anda. Sementara stok masih ada. Heh

Baca Selanjutnya

Cermin Mata Baru

Sebelum ni tak pernah lagi pakai cermin mata. Ini adalah kali pertama Alan pakai. Rasa macam pelik dan kelakar pun ada. Hehe.. Nak buat macam mana Allah sudah tarik nikmat melihat tu sedikit. Semoga dengan ini dapat menambahkan amal ibadah kepada Allah. Pulun terawih banyak-banyak cik oi ! Mata A

Baca Selanjutnya

Hayati Video Menarik Tentang Aurat

Jalan-jalan dekat fb tadi terjumpa satu video ini yang amat menarik untuk gua kongsikan dengan pembaca semua. Video ini menerangkan tentang aurat yang perlu dijaga oleh kaum wanita. Tetapi kaum lelaki jangan asyik mencari kesalahan kaum wanita tentang aurat sahaja. Sedangkan diri sendiri pun tida

Baca Selanjutnya

Adikku

Menangis abang alan, bile dengar adik nak PMR. Sedih! Mintak tolong abang alan cari kan assignment. Tak tahu macam mana nak tolong. Dah laa, jauh! Nak ajar math tak boleh. Abang Alan tak pandai nak ajar orang. Awyik kena marah je bila ajar orang. Adik baut betul-betul nanti bila PMR tau! Tak tah

Baca Selanjutnya

Genap Setahun Tidak Merokok

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hari ini bertemula kembali kita setelah lama tidak meng'update' blog. Mesti ade orang nak baca blog Alan ni kan? Hehe Pejam celik dah genap setahun Alan tidak merokok. Rasa macam semalam adalah hari terakhir Alan merokok. Masa begitu pantas meninggalkan kita

Baca Selanjutnya

Keputusan Juara Final Maharaja Lawak Mega 2012

Lebih kurang 1 jam sahaja lagi sebelum Final Maharaja Lawak Mega 2012 bermula. Kumpulan manakah yang akan menjadi juara pada tahun 2012? Adakah Jozan atau Jambu atau Shiro? Hanya masa sahaja yang akan menentukannya. Keputusannya nanti akan di'update' setelah nama pemenang diumumkan. UPDATE

Baca Selanjutnya

Fenomena Listen!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Bertemu kita kembali :) Sekarang ini kecoh dengan fenomena 'Listen' yang tersebar luas di ruang-ruang internet, blog, media social dan sebagainya. Fenomena ini terjadi apabila satu sesi perdebatan dilakukan di Universiti Utara Malaysia (UUM) yang bertajuk "Seir

Baca Selanjutnya